Informații utile despre pelerinajul eparhial cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

Publicat pe: 6 august 2021|Secțiunea: Anunţuri|

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla organizează pelerinajul eparhial din 15 august 2021 la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, ridicată la rang de Sanctuar Arhiepiscopal Major în acest an în care Congregația Surorilor Maicii Domnului sărbătorește 100 de ani de existență.

Accesul spre mănăstire este organizat pentru ca toți pelerinii să ajungă cât mai aproape de locul de desfășurare. Cei care vor veni cu autocarul sau cu microbuzul vor avea de parcurs pe jos doar două sute de metri de la locul de parcare până la Sanctuar, iar cei care vor veni cu autoturismul personal vor trebui să aibă în vedere faptul că pe străzile din imediata apropiere a mănăstirii va fi destul de greu de parcat. Din cauza situației sanitare din această perioadă, NU se organizează procesiune. Toți pelerinii sunt așteptați în curtea mănăstirii pentru slujbele din 14 și 15 august. În seara zilei de 14 august se va celebra începând cu orele 18.00 slujba Vecerniei, a Paraclisului Maicii Domnului și un moment de rugăciune animat de tineri, iar a doua zi Sfânta Liturghie Arhierească se va celebra de la ora 10.30.

Pentru confortul pelerinilor, în incinta mănăstirii sunt prevăzute scaune și bănci, va fi distribuită apă, vor fi amplasate toalete ecologice. Cei care doresc, pot aduce cu ei apă și umbrele. O agapă va fi oferită de către surori tuturor pelerinilor la sfârșitul Sfintei Liturghii. Peste 40 de voluntari le vor sta la dispoziția credincioșilor pentru a-i informa și a le oferi sprijinul necesar în caz de nevoie. Totul va fi organizat astfel încât fiecare să se simtă ca acasă, să se bucure din plin de întâlnirea cu Ierarhul locului, precum și de comuniunea în rugăciune pentru a cere ajutorul Domnului prin mijlocirea și ocrotirea Preacuratei Fecioare Maria.

imagine