Anunț: PS Claudiu la Centenarul CMD

Publicat pe: 18 decembrie 2021|Secțiunea: Anunţuri|

Anunț: Centenarul Congregației Surorilor Maicii Domnului sărbătorit la Blaj
Celebrare arhierească festivă în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj,
cu participarea Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla

În zilele de 18-19 decembrie 2021, Surorile Congregației Maicii Domnului s-au reunit la Blaj pentru a sărbători 100 de ani de la fondarea acestei prime congregații de surori din Biserica Română Unită. În debutul evenimentelor jubiliare, în seara de sâmbătă, 18 dec. 2021, a fost omagiat Părintele Fondator al CMD, Mitropolitul dr. Vasile Suciu (v. aici), în „Capela Arhiereilor”, ctitorie a marelui „Vasile Vodă”, cum era supranumit Mitropolitul Vasile Suciu.

Duminică, 19 dec. 2021, de la ora 8.45, în Catedrala „Sfânta Treime” a Blajului va fi celebrată Sfânta Liturghie Arhierească solemnă de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, împreună cu Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Surorile Congregației Maicii Domnului vor oferi răspunsurile liturgice, în bucuria trecerii pragului marelui Jubileu. Celebrarea liturgică va putea fi urmărită în direct pe postul de televiziune TVR 3, pe canalul YouTube Radio Blaj TV (aici) (linkul transmisiei va fi preluat și pe pagina Facebook a Eparhiei de Cluj-Gherla)

În inima Bisericii Române Unite va străluci, sub aureola Crăciunului care se apropie, lumina spirituală a celor 100 de ani de apostolat și jertfire a multor generații de surori, care, întotdeauna cu aceeași însuflețire au venit în întâmpinarea și spre sprijinul celor slabi, spre ocrotirea și formarea celor mici, încredințându-și mereu și deplin viețile Maicii Domnului.

Sărbătorii Surorilor CMD se va adăuga în această zi un nou motiv de bucurie, prin aniversarea a 57 de ani de la hirotonirea preoțească (în clandestinitate, la Cluj-Napoca) a Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Întru Mulți Ani, Preafericite Părinte Lucian Cardinal Mureșan!

Mulți și plini de har ani, de rugăciune și sfântă slujire, Congregației Surorilor Maicii Domnului!