Anunț: Concert de Paști la Catedrala greco-catolică din Cluj

Publicat pe: 11 aprilie 2022|Secțiunea: Anunţuri|

Concert de Paști la Catedrala greco-catolică din Cluj:
„Închinămu-ne pătimirilor Tale, Hristoase”

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla organizează, în Duminica Floriilor, pe 17 aprilie 2022, la Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca (b-dul Eroilor nr. 10), Concertul de Paști: Închinămu-ne pătimirilor Tale, Hristoase. Evenimentul este programat de la ora 19.30, după Sfânta Liturghie de după-amiază (de la ora 18.00), în ziua celebrării de către Biserică a intrării glorioase a Domnului în Ierusalim în cântări de „Osana!” ale mulțimilor în sărbătoare.

Frumoase „flori” de profundă trăire a credinței vor așterne în fața lui Isus Corala „Presbyterion” a preoților Eparhiei de Cluj-Gherla, dirijor: pr. Vlad Pupăză și solist: pr. Gabriel Marincaș, iar, apoi, Corul „Angeli” din Cluj-Napoca, dirijor: prof. Angela David, acompaniat la pian de prof. Monica Răfan și de tânărul Andrei David la clopoței. Patimile mântuitoare ale Domnului Hristos vor fi cinstite prin îndrăgite cântări bizantine și lucrări cu specific pascal din repertoriul național și internațional.

Preasfințitul Părinte Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, a binecuvântat această seară de comuniune și „de două ori” rugăciune prin cântec (cf. Sf. Augustin), pentru ca toți credincioșii care aleg să ia parte la concert să îl poată contempla în mod spiritual pe Fiul lui Dumnezeu pășind sub povara Crucii, pe calea pătimirii, spre Golgota. Ei vor putea poposi, împreună cu Preasfânta Fecioară Maria și cu Ioan, ucenicul iubit, sub Crucea răstignirii, în așteptarea plină de nădejde a întâlnirii cu Isus Înviat, biruitor asupra răului și morții.

Credincioșii sunt invitați în număr cât mai mare la seara de comuniune și har, continuare a drumului de pregătire spirituală din întreg Postul Paștelui, pentru ca, după ce va fi parcurs și programul de rugăciune al Săptămânii Mari, să fie împărtășită deplin, în întreaga Biserică, bucuria Învierii prin cântarea de învingere: „Hristos a Înviat!”