Invitație la hramul Mănăstirii Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major

Publicat pe: 6 septembrie 2022|Secțiunea: Anunţuri|

Surorile Congregației Maicii Domnului de la Mănăstirea Maicii Domnului, Sanctuar Arhiepiscopal Major, invită, cu multă dragoste și bucurie, pe toți cinstitorii Maicii lui Dumnezeu, la sărbătoarea hramului mănăstirii (de pe str. Romul Ladea nr. 6). Celebrarea este programată în prima duminică după data calendaristică a Sărbătorii Nașterii Preasfintei Fecioare Maria (trecută în calendarul liturgic la 8 septembrie), și anume, duminică, 11 septembrie 2022.

Programul sărbătorii va fi următorul:

  • Sâmbătă, 10 septembrie 2022, este programată o seară de rugăciune în capela mănăstirii, cuprinzând, de la ora 18.00, Vecernia sărbătorii urmată de rugăciunea Paraclisului Maicii Domnului și, de la ora 20.00, Adorație euharistică.
  • Duminică, 11 septembrie 2022, încă în lumina sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla va celebra, de la ora 10.00, la altarul amenajat în curtea mănăstirii, Sfânta Liturghie Arhierească. În cadrul celebrării, o soră a aceste Congregații a Bisericii Române Unite, sora Ana Maria Bot, va depune voturile pe viață.

Totodată, celebrarea solemnă va fi un frumos prilej pentru prezentarea noii echipe de colaboratori ai Episcopului eparhial în buna administrare a Eparhiei – Vicarul general, protopopii și directorul Caritas-Cluj – preoți din clerul Eparhiei de Cluj-Gherla numiți la data de 1 septembrie 2022: pr. Vasile Tofană SJ în funcția de Protosincel – Vicar General al Eparhiei de Cluj-Gherla; pr. Mircea Romulus Marțian în funcția de protopop de Cluj I; pr. Călin-Florian Sechelea în funcția de protopop de Cluj II, Buciumi, Iara, Huedin și Munții Apuseni; pr. Cristian Goia în funcția de protopop de Beclean, Bistrița și Rodna; pr. Nicolae Țap, în funcția de protopop de Gherla și Dej; pr. Adrian Gheorghe Avram în funcția de protopop de Lăpuș și Ileanda; pr. Marius Dumitru Cerghizan în funcția de protopop de Someș și pr. Gabriel Dumitru Manu, în funcția de Director Caritas Eparhial Cluj.

Fie ca noul început de an pastoral în Eparhia de Cluj-Gherla de Dumnezeu binecuvântată, și la Mănăstirea Maicii Domnului – Sanctuar Arhiepiscopal Major, început pus, pentru Eparhia de Cluj-Gherla, sub mottoul: Sfânta Liturghie, ospăț al Familiei lui Dumnezeu, să primească, și cu ocazia acestei mărite sărbători, din înalt, binecuvântarea celei „plină de dar”, a Fecioarei care, încredințându-se deplin și cu toată voința lui Dumnezeu, a mijlocit pentru toți cei care îl primesc, darul vieții și al mântuirii.

Bucură-te Maria, cea plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul trupului tău, Isus. Sfântă Maria, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi, păcătoșii, acum, și-n ceasul morții noastre. Amin.