Anunț: Invitație la pelerinajul la Mănăstirea baziliană „Sfânta Cruce” din Mintiu Gherlii

Publicat pe: 7 septembrie 2022|Secțiunea: Anunţuri|

Ordinul Sfântului Vasile cel Mare (OSBM), Provincia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din România invită preoții, persoanele consacrate și credincioșii, la pelerinajul de Ziua Crucii la Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Mintiu Gherlii. Programul de rugăciune prin care va fi venerată Crucea lui Cristos, ca semn al biruinței asupra răului și a morții, se va desfășura în zilele de vineri și sâmbătă, 16 și 17 septembrie 2022. Părinții și frații Bazilieni anunță cu bucurie, la actuala ediție a pelerinajului, și ocazia unei reînnoiri: Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla va sfinți noul altar din capela Mănăstirii.

Programul pelerinajului de Ziua Crucii, este următorul:

  • Vineri, 16 septembrie 2022, la Mănăstire va avea loc o seară pregătitoare de rugăciune. Călugării Bazilieni vor celebra, de la ora 18.00, Vecernia Sărbătorii cu Litie. Va urma rugăciunea Calea Crucii. Preoții, persoanele consacrate și credincioșii vor merge în procesiune, cu lumânări aprinse, pentru a se ruga la stațiunile Căii Crucii – troițe sculptate în lemn și așezate, din loc în loc, pe drumul care urcă la mănăstire.
  • Sâmbătă, 17 septembrie 2022, la ora 9.30, este programată Procesiunea de la Parohia din Mintiu Gherlii până la Mănăstirea „Sfânta Cruce” situată pe dealul învecinat. De la ora 10.30, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla va sfinți altarul din capela Mănăstirii, după care va fi celebrată Sfânta Liturghie Arhierească. La încheierea Sfintei Liturghii pelerinii vor fi binecuvântați cu relicva din Sfânta Cruce pe care călugării bazilieni au primit-o în anul 2013 (de la părinții capucini din Napoli).

Crucii Tale ne închinăm, Hristoase, și Sfântă Învierea Ta o lăudăm şi o mărim!