Anunț: Un milion de stele

Publicat pe: 21 octombrie 2022|Secțiunea: Anunţuri|

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla, prin Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj, în colaborare cu Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, precum și, din cadrul Parohiei „Andrei Mureșanu” – cu Corul de copii „Allegria” și cu Ansamblul „Datini”, invită la acțiunea de solidaritate „Un milion de stele”, care se organizează, an de an, în orașele mari, de către toate organizațiile Caritas din România.

Toți aceia care vor să experimenteze bucuria de a fi apostoli ai speranței, toți cei ce doresc să aprindă în inimi lumini de comuniune și pace sunt așteptați luni, 24 octombrie 2022, de la ora 17.00, lângă Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca: pe B-dul Eroilor, în locul unde se află statuia Fericitului Cardinal Iuliu Hossu.

Evenimentul se va desfășura sub motto-ul „Fii stea luminoasă în galaxia Caritas”.

După un moment de rugăciune, pe asfaltul șoselei vor fi aprinse „candele ale solidarității” – simboluri ale grijii față de persoanele ce trăiesc în sărăcie, sau sunt marginalizate social.

În acest timp, când în lume se manifestă diverse crize și oroarea războiului, este nevoie mai mult ca oricând de solidaritate. Fiecare lumânare aprinsă va fi un îndemn la caritate față de aproapele, oricare ar fi chipul său: cel al unui copil de care nimeni nu mai are grijă, al unui tânăr care se confruntă cu diverse probleme, al unui om suferind, al unui bătrân brăzdat de riduri, singurătăți, întristări.

Pentru toți există un Tată plin de grijă – Dumnezeu, iar „mâinile” acestui Tată sunt cei ce aleg să aprindă, în noaptea acestei lumi, lumină care să reverse, în sufletele care au cea mai mare nevoie, iubirea ce vine de la El.