Anunț: Întrunire eparhială a Reuniunii Mariane

Publicat pe: 10 noiembrie 2022|Secțiunea: Anunţuri|

Reuniunea Mariană din Eparhia de Cluj-Gherla
se pregătește pentru o nouă Întrunire eparhială la Cluj-Napoca

Catedrala Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea din Cluj-Napoca (din Piața Cipariu) va găzdui sâmbătă, 12 noiembrie 2022, Întrunirea eparhială a Reuniunilor Mariane din Eparhia de Cluj-Gherla. Tema sub care se va desfășura întâlnirea este: „Sfânta Fecioară Maria, Regina familiei” și Motto-ul: „Sufletul meu mărește pe Domnul” (Lc 1,46).

Un motiv de bucurie va fi prezența, la Sfânta Liturghie, a Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, care se va ruga împreună cu membrii Reuniunii Mariane adunați în această zi la Cluj-Napoca de pe întreg teritoriul Eparhiei. Motiv de bucurie este și faptul că, la actuala ediție a întrunirii, nouă noi membre vor fi primite solemn în Reuniunea Mariană, întărind rândurile celor uniți în rugăciune zilnică „sub steagul” Preasfintei Fecioare Maria, la dispoziția Maicii Domnului cu inimile și viețile lor.

Programul va începe cu rugăciune: în capela „Sfântul Iosif” din incinta Catedralei, de la ora 10.30, se va face Sfântul Rozariu. La ora 11.00 este programată Sfânta Liturghie arhierească și ceremonia primirii noilor membre ale Reuniunii Mariane, care vor rosti angajamentele unei vieți de credință în fața Episcopului eparhial, a președintei Reuniunii Mariane, a preoților asistenți spirituali și a întregii comunități, primind totodată însemnele Reuniunii. În cadrul celebrării liturgice se va face și pomenirea marianiștilor trecuți la cele veșnice.

În partea a doua a zilei, după o pauză, de la ora 13.00 se vor desfășura lucrările Întrunirii Eparhiale a Reuniunii Mariane. Ordinea de zi are ca punct de plecare prezentarea, de către Monica Culea, președinta Reuniunii Mariane, a unor aspecte legate de activitățile reuniunilor mariane parohiale. În continuare se vor face alegeri: va fi ales prin vot un nou consiliu de conducere a Asociației, la încheierea mandatului conducerii actuale.

Pentru a pune totul în fața Domnului, trecutul, prezentul, viitorul Reuniunii Mariane din Eparhia de Cluj-Gherla, de la ora 14.00 în capelă va fi expus Sfântul Sacrament pentru un timp de Adorație Euharistică. O agapă fraternă va încheia programul acestei zile, în lumina noului început de drum pentru Reuniunea Mariană din Eparhia de Cluj-Gherla, care, de peste un secol, susține cu rugăciune neobosită parohiile, Episcopul, preoții, Eparhia de Cluj-Gherla și întreaga Biserica Română Unită.