Anunț: Colectă pentru familii aflate în dificultate în Duminica Samariteanului Milostiv

Publicat pe: 11 noiembrie 2022|Secțiunea: Anunţuri|

În fiecare an, toate colectele din parohiile de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla, în Duminica „Samarineanului Milostiv”, sunt donate Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj.

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Claudiu și în acest an, duminică 13 noiembrie 2022, când în Biserica Catolică se celebrează Ziua Mondială a Săracilor, toți credincioșii sunt invitați să ajute printr-o contribuție, după posibilități, la cheta care se va face în biserici. Prin acest gest, un ajutor bine-venit va ajunge în scurt timp acolo unde este cea mai mare nevoie.

Cuvintele Sfântului Apostol Paul „Isus Cristos s-a făcut sărac pentru voi” (cf. 2Cor 8,9) constituie tema mesajului Sfântului Părinte pentru această duminică, în cea de-a VI-a Zi Mondială a Săracilor. Mesajul trage un semnal de alarmă asupra faptului că, după un prim răspuns generos la crizele actuale, caritatea începe să piardă din entuziasm, dar cei săraci au în continuare nevoie de ajutor (v. aici).

Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj invită la generozitate, pentru ca, pe fondul crizei care afectează întreaga societate, să poată interveni acolo unde acest ajutor poate însemna salvare: pentru copii, bolnavi, pentru familii cărora le lipsește chiar și strictul necesar. Fondurile adunate în această duminică aflată sub semnul milostivirii, vor fi utilizate pentru familiile aflate în dificultate de pe teritoriul Eparhiei. Colecta va fi depusă la casieria Episcopiei de Cluj-Gherla, până la data de 16 decembrie 2022.