Anunț: Două evenimente pentru tineri în Eparhia de Cluj-Gherla

Publicat pe: 16 noiembrie 2022|Secțiunea: Anunţuri|

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, prin Biroul pentru pastorația tinerilor și a copiilor, vă invită să luați parte la două evenimente organizate pentru tineri cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Tineretului.

Joi 17 noiembrie 2022, ora 19.30, la Mănăstirea Maicii Domnului – Sanctuarul Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca, va avea loc o seară de rugăciune în prezența Preasfinției Sale Claudiu, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Duminică 20 noiembrie, de la ora 18,30, cea de-a 37-a Zi Mondială a Tineretului va fi celebrată la Catedrala Greco-Catolică a Martirilor și Mărturisitorilor Secolului XX din Cluj-Napoca.

În fiecare an, în Biserica Catolică, se celebrează Ziua Mondială a Tineretului. Această zi dedicată tinerilor s-a născut din dorinţa Papei Ioan Paul al II-lea, în 1984. De atunci şi până azi această zi dedicată tinerilor s-a celebrat la nivel local, iar la un interval de doi-trei ani şi la nivel internaţional. Ziua Mondială a Tineretului va fi marcată în Eparhia de Cluj-Gherla, fiind o ocazie de pregătire pentru întâlnirea mondială a tinerilor catolici care în acest an va avea loc la Lisabona în perioada 1 – 6 august 2023.