Anunț: Zile de spiritualitate mariană la Mănăstirea Maicii Domnului

Publicat pe: 18 mai 2023|Secțiunea: Anunţuri|

Surorile Congregației Maicii Domnului (CMD) organizează, în perioada 19-21 mai 2023, la fel ca în fiecare an în acest timp al primăverii dedicat de Biserică Preasfintei Fecioare Maria, trei Zile de spiritualitate mariană la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major (str. Romul Ladea, nr. 6).

Surorile CMD invită la actuala ediție – cea de-a 15-a – a Zilelor de spiritualitate mariană, „toți credincioșii cinstitori ai Maicii Sfinte”, cu mențiunea: „păstrând specificul acestor manifestări din luna mai, programul îmbină conferințe, oficii de rugăciune și momente muzicale dedicate Maicii Domnului, sub tema: Maria, Mama Cuvântului Întrupat.”

Se mai precizează: „invitatul special din acest an este eruditul teolog pr. prof. dr. Innocenzo Gargano, călugăr camaldolez din Roma, care va susține conferințele de vineri, începând cu ora 17.00, și sâmbătă, de la ora 10.30 și 16.30”. Este amintit și faptul că sâmbătă, 20 mai, de la ora 19.00, va avea loc un program de muzică clasică și rugăciune.

Programul se va încheia în 21 mai – duminica „Orbului din naștere” și sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena -, prin Sfânta Liturghie arhierească celebrată în capela Mănăstirii CMD. În cadrul celebrării liturgice, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla va rosti un cuvânt de învățătură inspirat de limpezimea spiritualității Maicii Sfinte, „Cea plină de har”.

„Vă invităm ca în aceste trei zile să o cinstim împreună pe Preasfânta Fecioară Maria, să ne încredințăm ocrotirii ei și să învățăm de la ea să primim Cuvântul divin. Vă așteptăm cu mult drag!” – este îndemnul Surorilor Congregației Maicii Domnului.