Invitație la Adunarea Generală AGRU Cluj

Publicat pe: 27 septembrie 2023|Secțiunea: Anunţuri|

Asociația laicilor Bisericii noastre (AGRU eparhial Cluj) se află – ca întreaga Biserică – într-un moment de „potrivire a pasului” cu provocările, nevoile și solicitările în continuă și rapidă schimbare a societății în care trăim, dar și cu nevoia permanentă de primenire interioară pentru a fi totdeauna gata să răspundem oricui ne cere socoteală de nădejdea care este în noi” (cf. 1Petru 3,15).

Perioada grea prin care am trecut timp de mai bine de doi ani (cu izolarea, limitările, frica, pierderile) a deschis calea alteia, încă în curs, cu spectrul războiului apropiat, cu nesiguranța economică și deseori cu sentimentul de confuzie și lipsă de sprijin. Biserica are ACUM mare nevoie să strângă rândurile, inimile, forțele și speranța, cu generozitate și cu încrederea în Cristos, pentru care nimeni dintre noi nu e în plus, ci pe fiecare, din nou, AZI, îl cheamă cu drag, să cunoască, să se simtă Biserică, membru prețios al turmei Domnului.

Familiile, grupurile de rugăciune, cei implicați în asistența caritabilă, socială, medicală, profesorii, artiștii, profesioniștii, istoricii, IT- iștii – credincioșii Bisericii – sunt chemați să contribuie fiecare, din nou, la reînsuflețirea adevărului că „bine și plăcut e ca frații (Bisericii Unite) să fie împreună, uniți” (cf. Psalmul 133). Chiar dacă suntem puțini numeric și nu mai credem că avem ceva sau de ajuns de dat sau de spus, chiar dacă nu avem forță și voce, știm că suntem Biserica Lui, întemeiată pe Cristos viu și că, dacă ne-a vrut ieșiți cu viață din persecuție e pentru da mărturie, a-i permite Lui, cu puținul nostru, să redea viață celor căzuți în capcanele răului sau întunericului de azi.

De aceea, după o întrerupere îndelungată, dorim să convocăm cu speranță și entuziasm o Adunare Generală, care va avea loc la Cluj-Napoca sâmbătă, 30 septembrie, orele 10-13, în sala Fer. Iuliu Hossu de la Capela Sf. Iosif (în piața Cipariu). Laicii Bisericii noastre sunt mulți si pot ajuta mult preoții și Episcopii, chiar cu modalități și voci care acestora le sunt mai puțin accesibile. Vă rugăm să vă implicați și să ne ajutăm unii pe alții, arătând că ne pasă de Biserica lui Cristos, de Biserica martirilor, de Biserică noastră. Veniți cu sugestii și idei creative, cu elanul și experiența proprie, punând în lucrare talanții primiți, „accesați” deja Adunarea Generală cu rugăciunea voastră.

Vă așteptăm cu drag!