Anunț: Evenimente pentru tineri cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Tineretului

Publicat pe: 18 noiembrie 2023|Secțiunea: Anunţuri|

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, prin Biroul pentru pastorația tinerilor și a copiilor, vă invită să luați parte la două evenimente organizate pentru tineri cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Tineretului. Tema aleasă de Sfântul Părinte Papa Francisc pentru acest eveniment este: Plini de bucurie în speranță (cfr. Romani 12,12).

  • Joi 23 noiembrie 2023, ora 19.30, la Mănăstirea Maicii Domnului – Sanctuarul Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca, va avea loc o seară de rugăciune în prezența Preasfinției Sale Claudiu, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla.
  • Duminică 26 noiembrie, preoții și credincioșii eparhiei de Cluj-Gherla sunt invitați să marcheze această celebrare, fiind rugați să se roage pentru tinerii eparhiei, iar de la ora 18.00, Preasfinția Sa Claudiu, alături de tineri și de membrii Biroului pentru pastorația tinerilor și a copiilor, va celebra Sfânta Liturghie la Catedrala Greco-Catolică Schimbarea la Față din Cluj-Napoca.

În fiecare an, în Biserica Catolică, se celebrează Ziua Mondială a Tineretului. Această zi dedicată tinerilor s-a născut din dorința Papei Ioan Paul al II-lea, în 1984. De atunci și până azi această zi dedicată tinerilor s-a celebrat la nivel local, iar la un interval de doi-trei ani și la nivel internațional. Ziua Mondială a Tineretului va fi marcată în Eparhia de Cluj-Gherla, fiind o ocazie de pregătire pentru Întâlnirea Națională a Tinerilor Catolici care va avea loc anul viitor la Cheile Grădiștei în perioada 4-7 septembrie 2024.