Anunț: „Liber de adicții” – Tabără pentru elevi la Dăbâca

Publicat pe: 18 iunie 2024|Secțiunea: Anunţuri|

Uniunea Creștină din România va desfășura proiectul „Liber de adicții”, în colaborare cu Școala Gimnazială „Gelu Românul” din localitatea Dăbâca, jud. Cluj. Proiectul, care se va derula cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, constă în organizarea unei tabere care își deschide porțile pentru elevi în perioada 24-27 iunie 2024. Inițiativa este dedicată tinerilor care doresc să învețe cum să trăiască o viață echilibrată și sănătoasă, departe de tentațiile adicțiilor moderne. Elevii – care provin din familii defavorizate -, vor învăța alternative de petrecere a timpului liber, care nu implică droguri, alcool, tutun, jocuri pe calculator, timp petrecut pe internet.

Tabăra va avea loc în pitorescul sat Dăbâca, oferind refugiul cel mai potrivit pentru explorarea temelor precum conștientizarea de sine, gestionarea stresului și dezvoltarea abilităților de coping. Prin intermediul atelierelor interactive, discuțiilor în grup și activităților în aer liber, participanții vor avea oportunitatea să se conecteze cu natura și să își fortifice determinarea de a face alegeri pozitive în viața de zi cu zi. Toate activitățile organizate vor fi de natură socio-educațională, iar tabăra va avea loc într-un cadru formal, unde se vor desfășura activități educative și recreative specifice vârstei beneficiarilor. Copiii din comunitatea clujeană vor interacționa cu copiii din localitatea Dăbâca și vor lega prietenii.

Proiectul are ca beneficiari 16 de copii. Din valoarea totală a proiectului de 12.060 lei, Consiliului Județean Cluj va contribui cu suma de 4.000 lei. Reprezentații Asociației Uniunea Creștină din România mulțumesc și pe această cale Consiliului Județean pentru buna colaborare.