Anunţ: Celebrarea Zilei Bolnavului la Cluj – chemare la caritate

Publicat pe: 3 februarie 2014|Secțiunea: Anunţuri|Etichete: |

Asociaţia Medicilor Catolici din România (AMCR) – filiala Cluj, în colaborare cu Episcopia Română Unită, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, organizează celebrarea Zilei Mondiale a Bolnavului şi a personalului sanitar, zi internaţională sărbătorită de întreaga Biserică Catolică în fiecare an la 11 februarie, în sărbătoarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes (după calendarul latin). Tema aleasă pentru acest an este: "Credinţă şi caritate: şi noi trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi".

Duminică, 9 februarie 2014, Ziua Mondială a Bolnavului va fi celebrată festiv la Catedrala "Schimbarea la Faţă" (B-dul Eroilor nr. 10, Cluj-Napoca) de la ora 10.30. Programul se va deschide printr-o procesiune de intrare în Catedrală, formată din invitaţii speciali cărora le este dedicată ziua de rugăciune, asistaţi sociali şi membri ai Asociaţiei Caritas Eparhial Cluj, persoane cu handicap neuropsihic de la Centrul de zi " Sfânta Maria" A.P.A.H.N.P şi de la Şcoala Specială "Transilvania", tineri din Fundaţia "Credinţă şi lumină" şi Fundaţia "Familia Sfântă". Ei vor depune în faţa altarului câte o lumânare aprinsă, semn de oferire a vieţii lui Dumnezeu.

Sfânta Liturghie va fi celebrată de PS Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial, împreună cu preoţii care activează în spitale. În încheiere este prevăzut un moment de rugăciune comun: bolnavi, personal sanitar, preoţi, credincioşi. La ceremonial au fost invitaţi şi în acest an directori ai unor clinici din Cluj-Napoca şi alte personalităţi ale lumii medicale clujene.

Oferind detalii despre programul manifestării, pr. Ioan Mătieş, Vicar cu laicii, a menţionat faptul că în aceeaşi zi – duminică 9 februarie, după Sfânta Liturghie, Ierarhul de Cluj-Gherla va vizita două clinici clujene: de la ora 13.00, Clinica Obstetrică – Ginecologie II, "Dominic Stanca" şi de la ora 18.00, Clinica de Ortopedie. Prin aceste momente de rugăciune în spitale, "Preasfinţia Sa doreşte ca, în comuniune cu medicii şi personalul sanitar, să-i încurajeze şi să-i binecuvânteze pe bolnavii internaţi".

În mesajul dedicat Zilei Bolnavului din acest an, Sfântul Părinte Francisc invită la urmarea exemplului lui Hristos, "Samariteanul milostiv al tuturor celor suferinzi: Când ne apropiem cu tandreţe de cei care au nevoie de îngrijiri, purtăm speranţa şi zâmbetul lui Dumnezeu în contradicţiile lumii. Când dăruirea generoasă faţă de ceilalţi devine stilul acţiunilor noastre, facem spaţiu Inimii lui Cristos şi suntem încălziţi de ea, oferind astfel contribuţia noastră la venirea Împărăţiei lui Dumnezeu."

Mesajul integral se află publicat aici.

DIRMM

imagine